Koti > Lifestyle n´decorations blogi: Sisustusvinkit erilaiseen ympäristöön > Käytössämme 100% hiilineutraali kuljetus
Matkahuolto ympäristö suomen luonto vastuullisuus

Käytössämme 100% hiilineutraali kuljetus

Matkahuollon kotimaan pakettikuljetukset ovat 100 % hiilineutraalit 1.7.2022 alkaen.

Tervetuloa uuden, kauppiaan kuulumisia blogimme pariin.

Tällä kertaa avaamme ajankohtaisella asialla eli verkkokaupan pakettikuljetusten hiilijalanjäljen vähentämisestä kertovasta Matkahuollon uudistuksesta. Kaupassamme voit valita toimitustavaksi Matkahuollon toimituksen jossa on teksti kuljetus on hiilineutraali. Tämän mahdollistaa myös yhteistyökumppanimme Shipit.

On todella hienoa, että meillä on nykyisin mahdollista käyttää kuljetuksissa tapoja, joissa päästöt ja fossiilisten polttoaineiden käyttö on minimoitu. Uskomme että verkkokaupan edelleen kasvaessa suurin osa toimijoista pyrkiikin minimoimaan aiheuttamansa päästöt etsimällä jatkuvasti uusia toimitusmuotoja ja tapoja vihreiden kuljetusten toteuttamiseen niin maa- meri- ja ilmaliikenteessäkin. Lähiaikoina näemme jo varmasti sähkölentokoneita ja droneja kuljettamassa rahtia hiilineutraalisti tuotetulla sähköllä. Sitä ennen suomalainen Neste maailman johtavana uusiutuvien polttoaineiden tuottajana kasvattaa uusiutuvien polttoaineiden toimittamista lentoliikenteeseen 100% uusiutuvalla Neste MY lentopolttoaineella. Myös lähijakelu sähköistyy jo kovaa vauhtia ja mikäs sen parmpaa luonnolle ja sitä kautta myös meille jokaiselle.

 

House of Marley kestävän kehityksen hengessä

Myös meidän valikoimimme uutuutena keväällä saapunut House of Marley on alusta saakka panostanut kestävän kehityksen mukaiseen tuotemallistoon ja käyttää kierrätyskankaita, -muoveja ja uusiutuvia mm. puumateriaaleja tuotteidensa valmistuksessa. 

House of Marleyn tuotteiden materiaalit on tarkkaan valittu, listaan tähän alle materiaaleja ja niiden ominaisuuksia jotta voit tutustua paremmin brändiin:

 • Bambu

Yksi maailman nopeimmin kasvavista kasveista, yksi kasviyksilö voi tuottaa jopa 15 kilometria bampukeppiä. CNC-jyrsitty bambu tarjoaa modernin ulkonäön, joka kuuluu nopeasti uusiutuviin ja helposti ylläpidettäviin luonnonvaroihin. Tuotannossa käytetyn hiilipitoisen prosessin avulla bambuun saadaan suurempi veto- ja puristuslujuus kuin puuhun.

 

 • REWIND ™ -kierrätyskangas

REWIND ™ -kangas on kudottu kierrätetyistä materiaaleista jolloin on saatu aikaan laadukas ja kestävä materiaali. Valmistuksessa on käytetty 30% luonnonmukaista puuvillaa, 30% kierrätettyä hamppua ja 40% kierrätettyä PET-kuitua. REWIND ™ -kangasta on käytetty kaikissa kuulokkeissa ja kaiutinkoteloissa. Myös laukut on valmistettu samasta REWIND ™ -kankaasta.

 

 • Kierrätysalumiini

Kierrätettävän alumiinin tehokas uudelleenkäyttö vähentää merkittävästi jätteistä tulevan materiaalin määrää. Alumiinia on kierrätetty yli 50 vuotta. Kierrätys säästää energiaa ja vähentää globaalia kaivostoimintaa merkittävästi. Kierrätettävä alumiini löytyy kuulokkeista ja hienosta STIR IT UP levysoittimesta (toim. huom. jonka muuten saa myös meiltä tilattua, laita meille vapaamuotoista viestiä)

 

 • REGRIND ™ silikoni

REGRIND ™ Silikonin valmistuksessa on erityisesti huomiotu materiaali, joka on valmistettu kierrättämällä ja jälkikäsittelemällä kierrätysmateriaaleja. Suojakankaat, päänauhatyynyt, korvatyynyt jotka kaikki ovat ratkaisevia käyttäjän mukavuutta ajatellen - ovat kaikki osittain valmistettuja REGRIND ™ Silicone -tuotteista.

 

 • Kierrätyspaperi

Meille suomalaisille kovin tuttu kierrätyspaperi muodostuu kierrätetystä ja talteen otetusta materiaalista. Käyttämällä kierrätyspaperia voimme vähentää korjatun puun kokonaiskysyntää ja kaatopaikalle päätyvää paperia. Kestävän kehityksen valmistusprosesseissa käytämme kierrätyspaperia pakkauksissamme.

 

 • Puukomposiitti

Puukudosten ja muovikuitujen yhdistämiseen perustuva puukomposiitti on normaalia puuta kestävämpää. Valmistusprosessi vaatii paljon vähemmän energiaa kuin perinteinen puutavarateollisuus. Puu-komposiitti on kaunis ja kestävä muotoilukomponentti kaiutinkoteloissamme.

 

 • FSC ™ sertifioitu puu

FSC ™ -metsiä hallitaan ympäristön huomioon ottavalla tavalla. Tämä takaa, että kaadettujen puiden tilalle istutetaan uudet ja ne kasvatetaan luonnomukaisesti. Sertifioidut FSC ™ metsät ovat saaneet nimensä ympäristön suojelusta, terveestä metsätaloudesta, sosiaalisesta sitoutumisesta ja laittoman metsänkäytön ehkäisystä. Siksi käytämme FSC ™-sertifioitua puuta kuulokkeisiin ja muihin tuotteisiimme.

 

 • Ruostumaton teräs

Käytämme ruostumatonta terästä ympäristövaikutusten minimoimiseksi ja kestävyyden parantamiseksi. Tämä materiaali ei syövy, ruostu tai tahraannu mikäli se altistuu vedelle. Se on 100% kierrätettävää. Käytämme ruostumatonta terästä kuulokkeissa ja kiinnikkeissä.

 

 • Nahka

Nahka on kestävä luonnonmateriaali, sitä käytetään kaiuttimien kantohihnoina. Nahka mahdollistaa hienot yksityisköhdat ja on materiaalina miellyttävä. Nahkaa hajoaa luonnossa nopeammin kuin muut valmistusmateriaalit.

 

 • Kierrätysmuovit

Muovien kierrättäminen säästää luontoa ja energiaa. Se vähentää kaatopaikkojen tarvetta ja ehkäisee näin mikromuovin päätymistä vesistöihin. Käytämme kierrätettyä muovia kaikkiin kaiutin- ja kuulokekoteloihin sekä pakkausmateriaaleihin.

 

 • Kierrätetty PET

Kierrätettyä PET-kuitua syntyy jalostamalla muovia ja sitä voidaan yhdistää muiden materiaalien kanssa. Suurin osa Pet-kuiduista on tehty muovipulloista, mikä vähentää kaatopaikkojen kuormitusta. Kierrätettyä PET-kuitua käytetään REWIND ™ -kankaassa. Käytämme tätä kangasta kuulokkeissa, koteloissa ja suojapusseissa.

 

 • Korkki

Uusiutuva, biohajoava ja 100% luonnollinen, orgaanista korkkia saadaan ympäristöystävällisesti toteutetusta metsänhoidosta. Tätä innovatiivista ja maanläheistä materiaalia käytetään tuotteiden rungoissa.

 

 • Kierrätysmetaillit

Kierrätettäviä metalleita voidaan hyödyntää tulevaisuudessa useissa eri käyttötarkoituksissa. Materiaalin käyttö säästää energiaa ja mahdollistaa puhtaamman valmistusprosessin. Tämä vähentää kaivosteollisuuden jätteitä ja siitä seuraavaa ympäristön kuormitusta. Kierrätettävät metallit ovat käytössä korvatulpissa, soljissa, säätimissä ja koteloissa.

 

 • Myrkytön silikoni

In-Ear kuulokkeissa käytettävät osat valmistetaan lääketieteellisestä myrkyttömästä silikonista, joka vähentää bakteereiden muodostusta ihon kanssa tekemisissä olevissa osissa. Silikoni on erinomainen materiaali, koska se voidaan helposti työstää erilaisiin uusiin muotoihin ja käyttötarkoituksiin.

 

 • Luomupuuvilla

Orgaanista puuvillaa viljellään ilman kemiallisia lannoitteita, torjunta-aineita ja hyönteismyrkkyjä. Luomuviljely vähentää myös huomattavasti käytettävän veden tarvetta. Käytämme puuvillaa osana REWIND ™ -kangastamme.

 

 

Tulipas pitkä teksti, mukavaa kun olet jatkanut lukemistasi tänne saakka =)

 

Lue alta Matkahuollon oma alkuperäinen uutinen aiheesta

 

Matkahuolto on selvittänyt pakettipalvelujensa hiilijalanjäljen, jota he seuraavat jatkossa vuosittain. Hiilineutraalin pakettikuljetuksen tuottamiseksi Matkahuolto käyttää omien päästövähennystoimenpiteiden rinnalla päästöjen kompensointia. Kompensaatio toteutetaan tukemalla sertifioituja hiilensidonta ja –päästövähennyshankkeita Suomessa ja Intiassa.  

Matkahuollon tavoitteena on olla kokonaan hiilineutraali yhtiö vuoteen 2030 mennessä. Päästövähennystavoitteeseen pyritään keskittymällä olennaisimpiin päästöihin ja muuttamalla kaikki pakettikuljetukset täysin fossiilittomiksi vuosikymmenen loppuun mennessä. Matkahuollon omissa autoissa fossiiliset polttoaineet korvataan biodieselillä vuoden 2023 alusta alkaen. Tämän lisäksi Matkahuollon omilla asemilla tullaan käyttämään vihreää sähköä ja kaukolämpöä. 

Päästöjen kompensaatio on osa Matkahuollon vastuullisuusohjelmaa, jonka yhtenä neljästä teemasta on ympäristö. Matkahuolto haluaa tehdä osansa taistelussa ilmastonmuutosta vastaan minimoimalla negatiivisia ja vahvistamalla positiivisia ympäristövaikutuksia. Tämän vuoksi Matkahuolto keskittyy jatkossa erityisesti ympäristöystävällisten kuljetusratkaisujen edistämiseen ja kestävän liikkumisen tukemiseen. 

Hiilineutraalin pakettikuljetuksen kompensaatiomäärä perustuu vuosittaiseen päästölaskentaan, jonka Matkahuolto toteuttaa yhteistyössä Gaian kanssa. Matkahuollon kompensaation yhteistyökumppani on Nordic Offset.

Lue lisää aiheesta Matkahuollon sivuilta

 

Takaisin blogiin

1 kommentti

Kiitos mahtavasta tietopaetista, asiasisältö ihan superia ja kivalla tavalla kirjoitettua. Näitä jaksaisin ja tahtoisin lukea enemmänkin. 🤩🤩

Leena Haapanen

Kirjoita kommentti

Huomaa, että kommenttien täytyy olla hyväksytty ennen niiden julkaisemista.